sobota, 14 lutego 2015

Rafaello


Składniki:

300g wiórek kokosowych
400g mleka zagęszczonego, słodzonego
40g masła
50 migdałów bez skórki
tabliczka białej czekolady


Wykonanie:

200g wiórek kokosowych dokładnie zmielić na drobno. Do garnka wlać 400g mleka skondensowanego i 40g masła i GOTOWAĆ przez około 4min. Dodać 200g rozdrobnionych wiórków kokosowych i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia na około 20min i włożyć do lodówki na około 8h. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Łyżeczką nabierać masę kokosową, na środku każdej porcji umieścić migdał. Uformowaną kuleczkę maczać w płynnej czekoladzie i obtoczyć pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe pralinki umieścić w lodówce. Wyciągać dopiero przed podaniem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz